Tillbaka till brottsplatsen

Det är många som slösar bort sina liv, som om vi hade ytterligare ett på banken…så för att gardera mig så blev det en vända till med konstellationen Rednex.

Som sagt, det var fortfarande inte mitt ”dream team” som jag skulle återvända till. Det kändes mer som ett nödvändigt ont…om ni förstår. Musiken var/är mitt liv men Molly var bara knappt 1 år och att återvända till Rednex innebar utlandsresor igen med flera nätters övernattningar hemifrån.

Jag glömmer aldrig när jag tog emot samtalet i Österrike från Jens, som jättelycklig ropar i luren att Molly tagit sitt första steg! Och som jag grät…men inte av lycka utan av en grym hjärtesorg! Hur kunde jag missa Mollys första steg som jag ju aldrig får uppleva igen!!! Jag hade valt att åka iväg för musikens skull…men det var inte ok denna gång. För Molly var DET VIKTIGASTE I MITT LIV!

När jag kom hem från Österrike bestämde jag mig; Ska jag fortsätta med Rednex så lägger jag ner det befintliga playback-bandet och bygger upp ett nytt band…under MIN REGI! Och denna gång skulle det vara med musiker, sångare och gärna sådana med producent-egenskaper. Och SÅ blev det.
Bland annat så rekryterade jag Jensa till den nya gruppen! Och ett liveband blev det! Det var hög tid. Mitt ”dream team”.

Jag tog fram ett exklusivt avtal och förvärvade varumärket Rednex.
Skönt, nu kunde jag dra mina egna strategiska planer för gruppen och satsa lite mer kvalitativt. Det första delmålet blev Melodifestivalen! Jag tog ett möte med Christer Björkman på SVT. Vi skulle bli årets jokrar 2006, grymt spännande! Vi valde låt och den föll på ”Mama take me home” skriven av bl a Michael Clauss.

Den här resan var en av de mest intensiva resor vi som grupp gjort. Minutschema var bara förnamnet. Det var värre än när vi besökte Japan för promotion…kanske inte för att det säger Er något. Men där fick uttrycket ”arbetsnarkoman” en helt ny innebörd. Hann man kissa mellan intervjuerna i Tokyo så var man överlycklig!

Mello

Hur som helst så var jag och Jensa såå trötta och utarbetade efter tre intensiva promoveckor inför Mello att vi inte ens orkade åka hem från Globen till vårt hus som bara låg drygt 10 min från Globen, så vårt skivbolag bokade in oss på Globe hotel. Det var bara att ta hissen upp. Vi hann knappt ta oss över tröskeln till hotellrummet innan båda låg utsträckta i koma med scenkläderna på…..!

Vi tog oss till Andra Chansen, 100 röster från att gå direkt till final. Men det var den bästa PR vi kunde få. För i Andra chansen gjorde vi grand slam och for direkt till finalen i Globen.
Så hur menar jag nu med bästa PR att inte gå direkt till finalen? Jo, på 1 vecka syntes vi 3 gånger i prime time på SVT! Först i delfinalen i Göteborg tillsammans med bl a Carola (som vann det året med ”En evighet”). Sedan efter två dagar var det i Andra Chansen och 3 dagar senare var det i finalen i Globen! Så att vi blev högoddsare i betting den veckan var inget konstigt!

Den efterföljande sommarturnén slog vi boxoffice-rekord! Vi sålde bättre än våra kollegor Ledin och Uggla som också låg på Live Nation, som då hette EMA Telstar.

En grym sommarturné…förutom att vår turnébuss brann upp!

Några ord på vägen…
”Livet, det är konsten att dra sig fram tills man kan dra sig tillbaka”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *