Dags att stadga sig

Året var 1999 och det kändes, rent karriärmässigt, som om jag hade klarat av många av mina utsatta milstolpar i livet. Jag hade dessutom träffat min blivande make Jensa Sylsjö och tänkte att jag för en gångs skull verkligen skulle satsa på mitt privatliv, då det kändes rätt i hela mitt hjärta.

Vi förlovade oss uppe i Härliga Härjedalen, i vår fäbodvall. Vi hade dragit ihop släkt från båda sidor, som lyckligtvis kom från samma by, för att drabbas samman i en Släktkamp. Nä! Jens och jag är inte släkt. Vi har räknat Mollys tår och fingrar. Men jag fann Jensas mormor på ett foto i min farfars bokhylla…de hade konfirmerats ihop…puuuhh.

Det var så mycket som var ”mitt i prick” och som stämde på alla punkter för mig och Jensa. Som när Häxan från Luleå (som jag hade känt ett par år) t o m skrek rakt ut över telefon: ”-Det är honom du ska ha…honom du väntat på!!!” Fast det var efter att jag kollat upp de igenkänningsmärken Häxan bett mig kolla. Pinsamt när jag fick springa mellan telefonen där Häxan satt och tjoa, till Jensa som var på besök för första gången och satt helt skräckslagen i soffan.

Hon skrek: ”-Kolla om han har en bild i nacken!” Jensa hade Musse Pigg intatuerat i nacken. Check!
”-Kolla om han har en spricka i framtanden!” Jensa hade fått just en spricka i framtanden efter sin fotbollskarriär i England…så det var ju ingen tvekan när  t o m Häxan gav ”grönt kort”!

Kort efter förlovningen så uppträdde jag i Kungsan i Stockholm tillsammans med Nanne Grönwall och Anneli Rydé. I publiken satt VD:n för Hamburger Börs och efter mina uppträdanden kom han backstage och frågade om jag var intresserad att sätta upp en Country Show! Och livet är ju en skola…så jag tackade JA!
Efter ett antal kreativa möten så började vi repetera och siktade mot premiär som skulle bli på Trädgårn i Göteborg! En underbart härlig stad; tillräckligt liten för att känna den genuina  närheten till allt och alla men ändå tillräckligt stor för att ha det utbud som en storstad bör ha. Så jag bodde mer eller mindre i Götet ett halvår.
Jensa kom ner och hälsade på under helgerna.

Och nu ska ni få höra en riktig hemlighet;
Jo, jag var ju könsmogen då ha ha ha… Det var när vi mot julen 2002 tog beslutet att inte fortsätta med showen som Jensa kom ner för att kolla på showen en helg…ja då bestämde vi oss! Vi var redo att bli föräldrar!

Så Molly är lite av en göteborgare,,,och mycket väl planerad!
Hösten 2003 kom då vår brunögda lilla trollunge…och vi var nu en komplett familj!
Total lycka i en familj byggd på ren kärlek!

Vi döpte Molly i Seglora kyrka på Skansen. Runar Sögaard döpte henne och min vän och sångerskan Lizette Pålsson blev Gudmor och sjöng med mig i kyrkan. Efter ett nästan epileptiskt skrattanfall med alla gudföräldrar och Runar i sakristian där en av gudföräldrarna (utan namn angivet) var troslös…av nån märklig anledning. Men…men…dopet blev magiskt med tända ljus i den anrika gamla kyrkan.

Och när Molly var knappt 8 månader så träffade vi pastor Runar igen, denna gång för att prata bröllop.

Jensa som hade varit reporter i tv-programmet ”Saknad” med Agneta Sjödin, fick då förfrågan av sitt tv-bolag om han och jag kunde tänka oss att låta filma vårt bröllop i TV för Sverige, Norge och Danmark. Först kände vi att det var verkligen inget vi ville…men då Molly var så liten och inte skulle ha några minnen från vårt bröllop samt att våra gamlingar i släkten  ej kunde delta…ja det var för dem i så fall som vi skulle låta oss dokumenteras.

Bröllopsbild_i_kärra

Alla möten med pressen, då bröllopet skulle pressbevakas, kostymörer, då vi skulle ha ett stort Riddarbröllop, hästridning, möten med artisterna som bl a var Östen me resten och Jan Johansen och vår värd, som var Babsan, och värdinna Johanna Lind…  Ja allt styrde vi med järnhand. Och dagen ”D” blev som en Riddarfilm med hästar, gycklare, brödbakning, medeltidssång, meny från medeltiden…och sist men inte minst alla gäster (familj, släkt, artistkollegor som Martin Stenmark, Hanna Hedlund och Jan Johansen etc.) som var mangrant uppklädda i Medeltida riddarkläder! Folk smög i buskarna i tron att det var filminspelning, och en och annan paparazzi…

Ja, vi fixade med allt själva. Jensa stod och krattade gången till husen där gästerna skulle sova samtidigt som det blåstes fanfar på andra sidan skogen för start av det medeltida bröllopståget och jag hann knappt sminka mig…ha ha…ja vi höll på att missa vårt eget bröllop båda två!

Efter_vigsel

Allt som hände efter bröllopsmiddagen och när pressen gått och tv-kamerorna slocknat…får dock stanna i den ”blå boken”…ha ha.

Några ord på vägen…
”Jag gick ut för att leta efter mig själv…men fann min make”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *